Het is zover. Een van de plannen waar we al langer op zaten te broeden gaat er nu echt van komen! In onze zoektocht naar het meer zichtbaar maken van onze school, kwamen we vorig jaar op het idee om een muurschildering te laten aanbrengen. De ‘blinde’ muur links voor de fietsenstalling leek ons perfect hiervoor. Het leek ons ook een mooi moment om in 2020; het jaar waarin het 400 jaar geleden is dat graaf Arnold V Wolfgang Huyn van Geleen werd geboren, een dergelijk kunstwerk te realiseren.

Graffiti-artist Collin van der Sluijs
We lieten ons idee hier en daar vallen en kwamen via Anky Stiphout onze CKV-docent in gesprek met de gerenommeerde graffiti-artiest: Collin van der Sluijs die eerder saaie gebouwen opfleurde in o.a. Chicago en Basel maar ook in Heerlen en Maastricht. We gingen met Collin en zijn collega Jorn Gruijters om de tafel en vertelden dat we dolgraag onze school wilden verfraaien met een mooie muurschildering. Een afbeelding die de geschiedenis, sfeer en het onderwijs van het Graaf Huyn College zou weergeven.

Daar hadden Collin en Jorn meteen ideeën bij, en al gauw lag er een eerste ontwerp klaar. WAAUW! We waren meteen enthousiast en zijn alle benodigde acties gestart. Zo hebben we o.a. via een enquête input gevraagd (en gekregen) van onze leerlingen. Met deze input zijn de kunstenaars aan de slag gegaan, het definitieve ontwerp ligt klaar.

We starten op 21 september
Op maandag 21 september gaan we van start! Collin en Jorn zullen een week ongeveer bezig zijn en gedurende die week zijn er een aantal officiële momenten:

  • Maandag 21 september, de eerste streek (streken)
  • Woensdag 23 september van 13.00-13.30 uur komt de burgemeester een kijkje nemen
  • Vrijdag 25 september, de laatste streek en een feestelijk proosten op het resultaat.

Bij die eerste streken gaan we graag een tweetal brugklassers betrekken en bij de laatste streek vragen we twee leerlingen die in de enquête hebben aangegeven dat ze dolgraag zouden willen meewerken aan dit project.

Wij kijken uit naar dit traject en het kunstwerk voor onze school en onze wijk.

 

 

Meer informatie over de kunstenaars/mural:

Mural voor het sphinxkwartier

Artikel in dagblad de Limburger