image002

Op 21 en 22 september vindt in de Hanenhof in Geleen de uitvoering van ‘Gelaen, in de sjtruim van de tied’ plaats.

Daarmee wordt een programma gepresenteerd dat de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding herdenkt, maar dat ook andere voor Geleen kenmerkende thema’s belicht. De voorstelling is door Heemkundevereniging Geleen voorzien van uniek historisch film- en fotomateriaal: Vastelaovend, LVK, Bokkenrijders, Staatsmijn Maurits, het ontstaan van de eerste betaald voetbalclub in ons land en nog meer bijzondere sportmomenten, de gloriejaren van de ‘Waereldsjtad’ en het cultureel erfgoed.

Om een tipje van de sluier op te lichten: Voor het eerst in meer dan 50 jaar wordt in Geleen weer de Mauritsmars ten gehore gebracht en verder is er de première van het “Gelaens volksleed”.

Met medewerking van de gezamenlijke harmonieën Lindenheuvel, St.-Augustinus en St.-Cecilia 1866, de Burgemeester Damenband, gemengd koor Zanglust en de solisten Anita Jetten, Marie-Jose Soons, Koos Snijders, Ben Erkens, Jan Ridderbeekx, Bas Kielen,  Frans Gerards, Maurice Geilen en George Bakx.

Verder is er de medewerking van Kommitee Revue Awt-Gelaen, Leon Verdonschot, schutterij HH. Marcellinus & Petrus en Scouting Verkenners Kluis.

Philip Seerden, verbonden aan harmonie Lindenheuvel zorgt voor de algehele directie. De dirigent noemt het project: “Uniek, spannend en tegelijkertijd een kans om met beide handen aan te grijpen. Ik bereid me goed voor en heb er veel zin in.”

Regisseur is Emile Rutten

Je krijgt er spijt van als je dit mist! Vol=Vol

 

Voor de online ticketverkoop;

zaterdag 21 september 20.00 uur: www.ticketkantoor.nl/shop/210919

zondag 22 september 14.30 uur: www.ticketkantoor.nl/shop/220919 

en verkoopadressen:                 

Woninginrichting Sip Jacobs, Rijksweg Zuid 1F, Geleen.

Optometrisch Centrum Oud-Geleen, Marcellienstraat 4, Geleen.

 Borée, Bloemenmarkt 35, Geleen.

 Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35, Geleen (tijdens de reguliere openingstijden).