Doet u ook mee?

Onze gemeente doet elke twee jaar mee aan de landelijke peiling 'Waar staat je gemeente'. Met de resultaten van deze peiling kunnen we ons vergelijken met andere gemeenten. Maar belangrijker nog, we gaan binnen onze gemeente aan de slag met de resultaten: Gericht per wijk of stadsdeel en samen met u als inwoner, ondernemer of organisatie.

De vragenlijst is opgebouwd uit vier hoofdthema’s:
Woon- en leefklimaat (gaat in op de betrokkenheid bij en inzet voor de buurt en op samenwerking / partnerschap met de gemeente)
Relatie inwoner-gemeente (besteedt aandacht aan de netwerksamenleving en de veranderende rol van inwoner en overheid)
Gemeentelijke dienstverlening (gaat over de dienstverlening van de gemeente)
Zorg en welzijn (gaat in op de decentralisatie en de maatschappelijke veerkracht zoals vrijwilligerswerk en mantelzorg).

Hoe meer mensen de peiling invullen, hoe evenwichtiger het beeld. Doet u ook mee?

Hoe kan ik meedoen?

Digitaal

Wilt u de peiling online invullen? Dan vindt u de link rechts onder de blauwe button. Invullen van die vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten van uw tijd.
De peiling kan worden ingevuld tot en met 24 april 2022.

Uitnodiging in de brievenbus

Ongeveer 45.000  huishoudens ontvangen in de loop van april een uitnodiging om deel te nemen aan de inwonerspeiling. De uitnodiging bevat dezelfde link naar de digitale vragenlijst die u ook hiernaast kunt aanklikken.

Bellen voor papieren versie

Vult u de peiling liever in op papier? Of kent u iemand die de peiling op papier wil invullen? Dan bestaat de mogelijkheid om een papieren vragenlijst aan te vragen. Dat kan door te bellen met ons Klant Contact Centrum via telefoon 14046. 
 

Resultaten

De resultaten van de inwonerspeiling zijn na afloop beschikbaar via dit platform.

Uiteraard weegt de gemeente de resultaten mee in haar beleid. 
De laatste jaren neemt de samenleving steeds meer verantwoordelijkheid en laat de gemeente ook zaken los. De relatie tussen gemeente en inwoner verandert. Dat zien we ook terug rondom de inwonerspeiling van dit jaar: we gaan samen met de resultaten aan de slag, in en met de samenleving. We organiseren meedenksessies bijvoorbeeld over uw wijk of stadsdeel.

Wilt u op de hoogte blijven wanneer deze meedenksessies plaatsvinden? Meldt u zich vrijblijvend aan voor de nieuwsbrief. Via de nieuwsbrief maken we de datums bekend.

Meedenken over de resultaten

Wilt u dus meedenken over de resultaten van uw wijk? Geef u dan op voor de meedenkgroep die voor uw stadsdeel/wijk georganiseerd wordt.
Daar gaan we het hebben over welke resultaten ons opvallen voor uw stadsdeel/wijk, welke pijnpunten zien we, welke oplossingsrichting denken we aan? De resultaten van de inwonerspeiling zijn in september van dit jaar beschikbaar. Daarna plannen we de meedenksessies.

Via de nieuwsbrief maken we de datums bekend. 

AANMELDEN NIEUWSBRIEF